Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Γιορτή παιδιού


 ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ 


Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Γιορτή του Παιδιού στο άλσος της παραλίας του Μελισσίου.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Προοδευτικό Σύλλογο του χωριού μας σε αγαστή συνεργασία με τον παιδότοπο MABAKITA.
Ο καιρός, αποφάσισε να συμμαχήσει μαζί μας για το διήμερο και έτσι  όλα είχαν στηθεί στην ώρα τους περιμένοντας τα παιδιά να έρθουν στον χώρο των εκδηλώσεων.
Η εκδήλωση σημειολογικά σηματοδότησε την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου στην περιοχή μας.
Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να καταφτάνει και οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μουσική.
Η Σικυώνιος  Σχολή άνοιξε την γιορτή με τους μαθητές της, που ήταν όλα παιδιά Δημοτικού και μας έπαιξαν ροκ και κλασσική μουσική.
Ήταν το πιο ωραίο και συγκινητικό ξεκίνημα για την γιορτή του παιδιού.
Η γιορτή επίσης και για τις δύο μέρες περιλάμβανε δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τα ίδια τα παιδιά και έφτιαχναν με τα χεράκια τους μοναδικές αλλά και απαιτητικές κατασκευές-δημιουργίες με αλατοζυμαράκια, αλλά και κατασκευή και εμψύχωση κούκλας.
Και στις δύο περιπτώσεις τα παιδιά μας εντυπωσίασαν με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.
Από μία γιορτή όμως δε θα μπορούσε να λείπουν και τα παραμύθια. Για το λόγο αυτό είχαμε φροντίσει οι μικροί μας φίλοι να ακούσουν και να δουν τη δραματοποίηση των παραμυθιών “Ο Κακός Μάγος και η Καλή Νεράιδα” της Έλενας Γεωργίου και το παραμύθι “Η κόρη της Σελήνης” της Εύας Πετροπούλου Λιανού.
Κάτω από τη σκιά ενός δέντρου στην άκρη της θάλασσας τόσο τα παιδιά όσο και εμείς οι μεγάλοι μαγευτήκαμε από το όμορφο τοπίο αλλά και από τις υπέροχες αφηγήσεις, ταξιδεύοντας με τη φαντασία μας.
Και στις δύο μέρες οι εκδηλώσεις έκλεισαν με δύο θεατρικές παραστάσεις από τις ομάδες κουκλοθεάτρου “Αστροναύτες” και “ΦτουΞελευθερία”.
Πολλά συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες που κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν με τις μοναδικές παραστάσεις τους.
Ήταν ένα γεμάτο διήμερο με πολύ δημιουργία, φαντασία, γέλιο και διασκέδαση. Εμείς το χαρήκαμε πολύ. Η εντυπωσιακή σε όγκο προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα μας ήταν κάτι το μοναδικό που μας γέμισε χαρά, μας έκανε να ξεχάσουμε την κούραση και το άγχος μίας τέτοιας διοργάνωσης, αλλά πολύ περισσότερο μας έδωσε την δύναμη να το προσπαθήσουμε ξανά.
Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στον συνδιοργανωτή της εκδήλωσης  «Παιδότοπο MABAKITA » και τους ιδιοκτήτες του, Μαρία Πομποδάκη και Γιάννο Κατσιριντάκη.
Πιστεύω ότι ο εν λόγω παιδότοπος αποτελεί μια όαση για τα παιδιά μας όχι μόνο ως παιδότοπος αλλά γιατί οι ιδιοκτήτες του είναι άτομα « ψαγμένα » με τεράστια αποθέματα αγάπης και φροντίδας για τα παιδιά,  γονείς όντες 2 μικρών κοριτσιών, και κυρίως επιστημονικά κατηρτισμένοι στο αντικείμενο που δραστηριοποιούνται.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους του Μελισσίου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και όλους όσους αγκάλιασαν και βοήθησαν να γίνει αυτή η γιορτή πραγματικότητα, και να βγει η προσπάθεια μέχρι το τέλος.

Τέλος  ευχαριστούμε:

         ·Όσα μέλη του Συλλόγου μας συμμετείχαν στο στήσιμο της γιορτής
·Τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
·Το μουσικό συγκρότημα "Μικρές Ιστορίες" 
·Την μπισκοτοποιία Παπαδοπούλου
·Τον Παιδικό σταθμό "Παιδότοπο" στο Κιάτο
·Τον Παιδικό σταθμό "Παιδική γωνιά" στο Κιάτο
·Το in.gr
·Το pamebolta.gr/
·Το parakato.gr/
·Την Έλενα Γεωργίου 
·Τη Σικυώνιο Μουσική Σχολή
·Τη Θεατρική ομάδα "Αστροναύτες"
·Την Έυα Λιανού Πετροπούλου
·Τη Θεατρική ομάδα "Φτουξελευθερία"  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου